IMG-20230317-WA0001.jpg

Sponsoring

We hebben heel veel plannen maar om dat allemaal te kunnen realiseren kunnen we niet zonder financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Daarom doen wij een beroep op u. U kunt hieronder uw gift overmaken of u kiest een van de sponsorpakketten. Wij hebben een aantal sponsorpakketten samengesteld met een oplopende tegenprestatie. Wij hopen dat u hieruit een keuze wilt maken.

Sponsoring

We hebben heel veel plannen maar om dat allemaal te kunnen realiseren kunnen we niet zonder financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Daarom doen wij een beroep op u. U kunt hieronder uw gift overmaken of u kiest een van de sponsorpakketten. Wij hebben een aantal sponsorpakketten samengesteld met een oplopende tegenprestatie. Wij hopen dat u hieruit een keuze wilt maken.

IMG_20220825_143058760.jpg

Sponsoring door bedrijven

U kunt ons ook helpen om deze kinderboerderij te realiseren door materialen ter beschikking te stellen of door materialen te sponsoren. 

Schoutenhoeve.png

 

 

Het is niet alleen belangrijk dat je fijn kunt wonen en werken, maar ook dat dit kan gebeuren in een prettige leefomgeving! En daar kan de kinderboerderij een bijdrage aan leveren. Zonder entree te heffen maken we dit stukje plezier bereikbaar voor iedereen, ook voor ouders met een kleine beurs. We hopen dat u ons mee wilt helpen!

G van Beek.jpg

Ik ben blij dat kinderen zich hier kunnen ontplooien

Als aannemer, toezichthouder, bouwmanager en projectleider is Gert van Beek al jaren actief betrokken bij de bouw en optimalisatie van scholen, zoals ook bij de Rehoboth. Vanwege zijn brede opleiding en ervaring op tal van gebieden weet hij precies wat er speelt in de bouw. Bestuurder Westerlaken was blij dat Gert van Beek de bouw van de “Schoutenhoeve” wilde helpen realiseren.

Zoals Gert als fervent Jiu Jitsuka geniet van de kunst om soepel aanvallen van tegenstanders te verslaan, zo geniet hij ervan om alles wat een goede voortgang van het bouwproces in de weg zou staan, effectief om te buigen of weg te nemen. Behendig en gedreven, betrokken en vakkundig houdt hij het hele bouwproces onder controle. Met een lenige lach: “Ik geniet ervan! En ik wil het perfect doen! Soms sta ik als mediator een opdrachtgever bij als er een geschil met een aannemer is. Ik vergeef mezelf niet als ik iets verkeerds doe! Ik moet tóezicht houden, het proces managen! De prijs moet goed zijn, het ontwerp moet kloppen en ik ben er voor de opdrachtgever.”

Westerlaken: “Gert heeft een belangrijke spilfunctie. Hij verbindt de verschillende partijen en maakt vaardig gebruik van ieders kracht. Verder bewaakt hij het budget zorgvuldig. Dat waardeer ik.”

De samenwerking loopt gesmeerd. Gert: “Ik ken Westerlaken al lang en wij werken heel prettig samen! Ik neem de dingen op, we zetten samen het werk uit en verdelen het. Het is een enorm geregel, er moet veel worden teruggekoppeld, ook richting school, de bouwpartijen, en de gemeente. Dat proces vind ik heel interessant. Ik kan genieten hoe hij door de organisatie laveert! Hij heeft met zoveel mensen te maken en af te stemmen!”

G van Beek Schoutenhoeve.jpg

Gert van Beek, bouwbegeleiding

De Schoutenhoeve vind ik echt iets voor Westerlaken. Gert: “Zijn kracht ligt in het speciaal onderwijs, bij die kinderen! Zijn hart ligt bij de kinderen! Dat kan hij heel goed! Ik kan me nog een Bijbelverhaal van hem herinneren. Het was zó netjes, iedereen was muisstil.”

Nadenkend gaat Gert verder: “Wij weten wat het is om een dochter met beperking te hebben en hoe belangrijk het voor ouders is dat deze kinderen goed in hun vel zitten en op de juiste plek zitten. Daarom ben ik zo blij met de Rehoboth en vind ik de Schoutenhoeve erbij een goede aanwinst! Voor kinderen die sociaal en emotioneel niet in de maatschappij terecht kunnen, kunnen ze zich hier in een veilige omgeving ontplooien.”

Info: gert@bbavanbeek.nl Rhenen 06-53846912 

Voor die school heb ik gewoon een warm hart

De échte bouw van de Schoutenhoeve, een kinderboerderij naast de Rehobothschool is maandag 15 november gestart. Bert van de Brand van Brandola exclusieve houtbouw, bouwt dit gebouw graag. Niet alleen vanwege de klassieke houtbouw, maar zeker ook omdat hij deze kinderen een warm hart toedraagt.

Bij Brandola komen regelmatig kinderen van de Rehoboth stage lopen en Bert stimuleert dat: “Het is altijd een kunst om die jongens te laten groeien, maar hóe doe je dat! Wat is de goede plek? Ik heb er nou één van de Rehoboth in dienst, die is nou echt een vakman, hé! Hij maakt héél mooie dingen. Ik vind het altijd mooi als ik die kinderen gelukkig zie. Voor die kinderen en die school heb ik gewoon een warm hart. Dáár doe ik het voor!”

Bestuurder Westerlaken: “Vanwege de positieve eigenschappen van hout, kwamen wij in contact met Brandola. De prijs van de offerte was zeer vriendelijk en vanwege hun verdiensten op het gebied van exclusieve houtbouw was de keuze voor ons snel gemaakt! Hout is een bijzonder prettig product, om te zien, te voelen en te ruiken. Ja, dit is écht wel een boerderij wat aanspreekt. Het geeft warmte en geborgenheid door de overstekken en het zichtbare hout.

Arie Benschop, de architect, ziet terug op een goede voorbereiding: “We zijn écht blij met Brandola! De samenwerking met Bert verliep prettig. Bert bracht zijn ervaring in en dacht steeds mee en voorzag ons van vakkundig advies.

Hij was gastvrij, vriendelijk en zonder pretenties. Dat sprak ons wel aan. De productietekening was een heel uitgebreide tekening waar we op konden reageren. Veel waardering hebben wij gekregen voor zijn prettige participatie en contacten met ons en de anderen. Brandola neemt het hele project aan en ontzorgt je verder volledig.”

Brandola kan snel werken, omdat de constructie, de wanden en het dak in de werkplaats vooraf is klaargemaakt. Als de fundering klaar is zet Brandola met een grote bouwkraan de Schoutenhoeve als een grote puzzel netjes in elkaar. Daarna volgt de binnen afwerking van diverse werkruimtes, toiletten en keuken. Verder komt er een grote zolder met een aparte afgesloten ruimte. Dat scheelt veel werk op de bouwplaats en levert een hogere kwaliteit op.

Westerlaken stelt de snelheid op prijs. Het is fijn dat de kinderen binnenkort dieren mogen verzorgen en in de werkplaats kunnen werken. Het zou straks in de praktijk mooi zijn als daar de kinderen van kunnen genieten en er veel bezoekers komen die er een bakkie koffie komen drinken en daar hun spulletjes kunnen kopen uit de eigen groenten of bloemen tuin en de boomgaard. Of dat ze mooie houten voeder huisjes of nestkastjes in gebruik nemen die door de vakvrouwen en mannen van de Rehobothschool gemaakt zijn. We hopen dat het zo mooi wordt dat de mensen daar graag komen om hun geld daar te komen besteden en zo de kinderboerderij financieel een mooi gezond bedrijfje mag worden!

IMG_20211015_113112 (002) (002).jpg

Bert van den Brand, Brandola

Bert: “De Schoutenhoeve wordt natuurlijk leuk, maar de invulling is eigenlijk belangrijker. Dit is een prachtig initiatief dat zoveel nieuwe mogelijkheden biedt en uitdagingen geeft. Ik denk aan het verzorgen van dieren, het werken in de werkplaats, het werken en helpen in de tuin. Het kweken van groenten en het hele proces daarbij. Maar ook hoop ik dat er veel mensen hier een lekker bakje koffie komen drinken en genieten van eigengebakken appeltaart.

Op www.brandola.nl kunt u meer informatie vinden over de bouwer.

Arie Benschop

Onvergetelijke herinneringen aan de boerderij

Arie Benschop, de architect van “De Schoutenhoeve” vond het ontwerpen van de kinderboerderij -naast het prachtige schoolgebouw- een boeiend project. Bestuurder Westerlaken was enthousiast over zijn ontwerp in de vorm van een authentieke boerderij met dakpannen en een gesloten, laag dak. Het volume en het silhouet bepalen op een natuurlijke wijze het karakter en de functie van het gebouw.

Volgens Arie is dat een mooi uitgangspunt dat past bij zijn visie. Het gebouw is er speciaal voor iedereen en speciaal voor de schoolkinderen. Arie kijkt terug op een prettig ontwerpproces met een gezond spanningsveld tussen functionaliteit, duurzaamheid en vorm, een zoektocht binnen de juridische en financiële mogelijkheden.

 

Arie, die dicht bij de natuur leeft, pleit voor het zo nuttig en goed mogelijk gebruik van hout. Bespiegelend: “Ik houd van een gebruik van natuurlijke materialen en logica in een ontwerp. Hout is bijvoorbeeld een práchtig bouwmateriaal, dat wérkt, dat verandert! Hier kan ik van genieten, de geur, de textuur, de warmte, ja álles. Hout is goed te bewerken en geschikt voor hergebruik!"

IMG_20211026_095308 (002).jpg

Arie Benschop, architect

Verrassend genoeg ontstonden er op een natuurlijke wijze mooie en grote ruimtes. Boerenzoon Arie heeft onvergetelijke herinneringen aan een boerderij. Arie: “Daár klonken de bekende geluiden, was de structuur voelbaar van hout, riet, hooi en stro. Dáár rook je de heerlijke geur van hooi en stro, onvergetelijk!”

Arie sr. vertelt dat zijn thuiswonende zoon (Arie jr.), een jonge man met het syndroom van Down, het liefst op de zorgboerderij werkt. Janneke, Aries vrouw, vult aan: “Onze Arie (jr.) wenst de beesten iedere dag een “goedemorgen” en vertelt de dieren zijn verhaal. Dat is práchtig om te zien. Hij vraagt zich hier thuis regelmatig af, of de beesten wel voldoende voer hebben.”

De kinderboerderij is volgens Arie ‘sponsorwaardig’, omdat het echt voor de kinderen is. Hardop denkend: “Volwassenen zijn best een eind van de natuur afgeraakt. Deze kinderen hebben nog een eigen leefwereld, zij hebben niet dat drukke, dat jáchtige. Dit initiatief is goed voor hun ontwikkeling. Westerlaken is enthousiast en heeft gevoel voor zijn leerlingen. Het geld wordt direct aangewend voor het welbevinden van de kinderen. Het voelt gewoon goed hieraan bij te dragen.”

Meer over Arie: www.ariebenschop-architectuur.nl