20230317_173531

Nieuws

 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws  van de Schoutenhoeve. De beheerder van De Schoutenhoeve, Sacha Verloop zal u regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken. 

Nieuws

 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws  van de Schoutenhoeve. De beheerder van De Schoutenhoeve, Sacha Verloop zal u regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken. 

20230526_102927

 

 

Vanuit het Schutse-comité hebben we een bedrag ontvangen van €11.000,- Hiervoor hebben we een tuinkas en een konijnenren aangeschaft. Alle mensen die meegewerkt hebben aan dit grote bedrag heel hartelijk bedankt!

SGP op bezoek

 

 

Onlangs hadden we "hoog bezoek"bij De Schoutenhoeve. Dhr. Bisschop was op bezoek bij de SGP-fractie in Barneveld. Er werd een rondleiding gegeven bij de kinderboerderij.

jonge konijntjes

Jonge konijntjes

 

 

Er zijn jonge konijntjes geboren op de kinderboerderij. In de konijnenren bij de Vlaamse reuzen zijn jonge konijntjes. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voor ze ook een reus worden!

orig foto.jpg
IMG_4180.jpg

Dit is Speciaal onderwijs!

Vrijdagochtend begonnen Jan-Dirk (18) uit groep A7en Wim (16) uit groep A6 met voorbereidende werkzaamheden van de te bouwen kinderboerderij “De Schoutenhoeve” op het terrein naast de Rehobothschool. Dit initiatief van de school is bijzonder in Nederland. Eindelijk kunnen Jan-Dirk en Wim hun handen uit de mouwen steken. Behendig wipt Wim met de schop een tegel uit de grond en Jan-Dirk legt deze makkelijk en snel op de stapel. Geregeld wisselen ze hun werk af. Wim: “Ik werk het liefst buiten. Het is belangrijk om goed op te stapelen. En de stapels mogen niet te hoog, je moet een keer stoppen. Als je het niet goed op de kar verdeelt, breek tie.“ Genoeg gesproken. Het liefst gaat hij aan de slag en weg is Wim. Weer door! Ook Jan-Dirk werkt het liefst buiten. Hij vindt het stenen stapel geweldig en hij ziet ook uit naar de verzorging van de dieren in de kinderboerderij. Hij heeft thuis een hond, geiten, schapen en hij houdt van zijn beesten.

IMG_4193.jpg

Alice Jager (onderwijsassistente): “De kinderboerderij biedt ons nieuwe kansen en zeker de bouw alleen is al ontzettend functioneel! De kinderen vinden werken in de praktijk gewéldig! Je ziet ze overleggen hoe het werk het beste aangepakt kan worden. Dat is prachtig om te zien. Maar ook voelen ze dat hun werk hier écht gewaardeerd wordt en dat hun werk bijdraagt tot een resultaat, de kinderboerderij. Ze worden nu helemaal meegenomen in het proces. Ieder kind met zijn eigen talent groeit in ontwikkeling.”De jongens groeien door samenwerken aan de bouw van deze kinderboerderij. Dit is iets wat binnen het speciaal onderwijs normaal is” Onderwijsassistente Heleen Elshoff knikt bevestigend: ”Ja, het is belangrijk dat de kinderen van meet af aan worden meegenomen in het proces. Je ziét ze inderdaad groeien en dat is geweldig!”