20230317_173531

Nieuws

 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws  van de Schoutenhoeve. De beheerder van De Schoutenhoeve, Sacha Verloop zal u regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken. 

Nieuws

 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws  van de Schoutenhoeve. De beheerder van De Schoutenhoeve, Sacha Verloop zal u regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken. 

20220426_083826651_iOS.jpg

Opgeleverd

 

De kinderboerderij is opgeleverd. De bouw is erg voorspoedig gegaan waar we erg blij mee zijn. Bij de oplevering waren er geen punten waar Brandola nog aandacht aan moest besteden. Veel waardering en complimenten voor Andries en Albert die samen de boerderij hebben opgebouwd. Uiteraard hebben de mensen in de werkplaats en anderen op de achtergrond ook hun steentje bijgedragen.

Afbeelding1.jpg

Achter de schermen

 

 

 

Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt. Eén van de ouders heeft, met hulp van zijn zoon en tegelijkertijd onze leerling, mooie konijnen- en caviahokken gemaakt. En door meester Westerlaken is er een mooie knuffelhoek gemaakt waar de leerlingen straks met wat dieren kunnen ‘knuffelen’. Het resultaat mag er bij beide zijn!

20220106_144840.jpg

Afbouwfase

 

 

 

We zijn gekomen in de afbouwfase. Aan de binnenkant van het gebouw is alles geïsoleerd. De verdiepingsvloer is gelegd en de verschillende ruimten worden zichtbaar. Iedere dag gaat een leerling van onze afdeling Zeer moeilijk lerenden kijken of het werk bijna klaar is.

20211118_145402.jpg

 

 

Op een terrein achter de Rehobothschool, aan de Schoutenstraat in Barneveld is Houtbouwbedrijf Brandola uit Lunteren maandagochtend gestart met de bouw van De Schoutenhoeve, een nieuwe kinderboerderij. Eind dit jaar moet het dierenverblijf af zijn, zodat de eerste dieren in januari komen. Op een later moment komt er ook een werkplaats bij.

Nadat voorbereidende werkzaamheden op het terrein achter de school voor speciaal onderwijs begin oktober al startten, wordt nu gewerkt aan de fundering van het gebouw waar straks het dierenverblijf en de werkplaats te vinden zijn. In het pand komen verschillende werkruimtes, toiletten en een keuken. Ook komt er een grote zolder met een aparte afgesloten ruimte. De bouw kan de komende weken snel verlopen, omdat verschillende onderdelen vooraf in de werkplaats al zijn klaargemaakt’’, aldus Brandola.

IMG_8808.jpg

Bouw kinderboerderij De Schoutenhoeve gaat van start

Het plan is dat er begin volgend jaar dieren komen, in eerste instantie kleine knaagdieren zoals konijnen en cavia’s en daarnaast ook vogels. In een tweede fase moet er bij De Schoutenhoeve ook een werkplaats komen, waar jongeren van de school aan de slag kunnen met bijvoorbeeld het repareren van fietsen of het knutselen aan elektrische apparatuur. Ook zijn er nog plannen voor een moestuin en een boomgaard.

Bij het volledige project rondom de kinderboerderij wil de Rehobothschool nadrukkelijk de leerlingen betrekken. Het initiatief wordt mede ondersteund door Adullam Gehandicaptenzorg. De bedoeling is dat later dit jaar vrijwilligers worden gezocht in de omgeving, mensen die het leuk vinden om bij de kinderboerderij betrokken te worden en die bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend dieren willen verzorgen of onderhoud willen uitvoeren.

 

Artikel uit de Barneveldse krant  15-11-2021

Foto's: Foto Van 't Land

orig foto.jpg
20210917_121251.jpg

Voorbereiding

 

Leerlingen van VSO ZML zijn na de zomervakantie begonnen met de voorbereidingen.Leerlingen, vrijwilligers en personeel werken nu samen om het terrein geschikt te maken voor graafwerkzaamheden. De tegels van de oude voetbalkooien moeten uit de grond en zorgvuldig worden opgestapeld en opgeslagen en vormen straks het terras rondom de schoolboerderij. Binnenkort gaat de eerste schop in de grond voor de bouw. Zo komt de bouw van De Schoutenhoeve steeds een stapje dichterbij.

Na vele jaren praten, plannen maken en afwachten, gaat een lange gekoesterde wens van kinderen en betrokkenen in vervulling.

Kijkt u mee? Het terrein wordt klaargemaakt

IMG_4180.jpg

Dit is Speciaal onderwijs!

Vrijdagochtend begonnen Jan-Dirk (18) uit groep A7en Wim (16) uit groep A6 met voorbereidende werkzaamheden van de te bouwen kinderboerderij “De Schoutenhoeve” op het terrein naast de Rehobothschool. Dit initiatief van de school is bijzonder in Nederland. Eindelijk kunnen Jan-Dirk en Wim hun handen uit de mouwen steken. Behendig wipt Wim met de schop een tegel uit de grond en Jan-Dirk legt deze makkelijk en snel op de stapel. Geregeld wisselen ze hun werk af. Wim: “Ik werk het liefst buiten. Het is belangrijk om goed op te stapelen. En de stapels mogen niet te hoog, je moet een keer stoppen. Als je het niet goed op de kar verdeelt, breek tie.“ Genoeg gesproken. Het liefst gaat hij aan de slag en weg is Wim. Weer door! Ook Jan-Dirk werkt het liefst buiten. Hij vindt het stenen stapel geweldig en hij ziet ook uit naar de verzorging van de dieren in de kinderboerderij. Hij heeft thuis een hond, geiten, schapen en hij houdt van zijn beesten.

IMG_4193.jpg

Alice Jager (onderwijsassistente): “De kinderboerderij biedt ons nieuwe kansen en zeker de bouw alleen is al ontzettend functioneel! De kinderen vinden werken in de praktijk gewéldig! Je ziet ze overleggen hoe het werk het beste aangepakt kan worden. Dat is prachtig om te zien. Maar ook voelen ze dat hun werk hier écht gewaardeerd wordt en dat hun werk bijdraagt tot een resultaat, de kinderboerderij. Ze worden nu helemaal meegenomen in het proces. Ieder kind met zijn eigen talent groeit in ontwikkeling.”De jongens groeien door samenwerken aan de bouw van deze kinderboerderij. Dit is iets wat binnen het speciaal onderwijs normaal is” Onderwijsassistente Heleen Elshoff knikt bevestigend: ”Ja, het is belangrijk dat de kinderen van meet af aan worden meegenomen in het proces. Je ziét ze inderdaad groeien en dat is geweldig!”

Initiatiefnemer P.J. Westerlaken, bestuurder van de Rehobothschool: “Het is een prachtige plek en ik geniet nu al van het enthousiasme van de leerlingen, hun ouders, de vrijwilligers en collega’s. Speciaal is dat ouders en bedrijven én ook de kerken uit onze achterban de kinderboerderij van harte sponsoren, omdat onze kinderen ook hun kinderen zijn. Dat is speciaal onderwijs!”

In het tweede kwartaal van 2022 willen we de kinderboerderij feestelijk openen. We zullen ons maximaal inspannen dat deze kinderboerderij in Barneveld voor honderden kinderen, voor net zo veel vrijwilligers en voor de collega’s een speciale en sociale plek wordt.